Witch’s Romance (korean) | shahida rahim blog

Jumaat, 18 April 2014

Witch’s Romance (korean)

assalamu'alaikum

hai2..ida nak bagitahu ni kepada penggemar tegar drama korea, ada drama baru la tajuknye Witch’s Romance!waaaah dengar tajuknye pon dah menarik kaaaan???drama emergency couple,let's eat dan bride of the century dah habis..so sad!xde lah nak menunggu tiap2 minggu..huhu..xde maknanya laaaa..sekarang tengah tunggu drama hotel king update tiap2 minggu pulak..seriously best!ida ada wat entry pasal hotel king tu dekat SINI. ok2 berbalik pada drama Witch’s Romance ni sebenarnye adalah remake dari Taiwan drama series Queen of No Marriage!waaah nampaknya kena cari jugak drama taiwan ni..nak tengok mana satu yang best!hoho..drama witch's romance ni baru 2 episode dekat dramafire.com..xsabar rasanya nak tengok episode2 seterusnya..memang gile best!

synopsis
Drama series depicts a love story between Ban Ji-Yeon (Uhm Jung-Hwa) and Yoon Dong-Ha (Park Seo-Joon).
Ban Ji-Yeon is a single 39-year-old woman. She works as a reporter and is very enthusiastic about her work. So much so that she is often called a “witch” at work. She doesn't believe in true love, because of her past experience when her boyfriend disappeared prior to their wedding.
Yoon Dong-Ha is 25-year-old young man who runs a small errand center with his friend. The errand center will do pretty much anything including sending out someone dressed as Santa Claus or provide security for an idol star. He looks like a happy guy, but he lost his girlfriend by an accident. 
No Shi-Hoon (Han Jae-Suk) is a 41-year-old war photographer. He was Ban Ji-Yeon’s boyfriend.

actor
Park Seo-Joon
kalau korang perasan la park seo joon ada berlakon dalam drama dream high season 2 sebagai 
Si-Woo (member of idol boy group Eden. hehe suka2 ensem boy!

actress
 Uhm Jung-Hwa
merupakan penyanyi dan pelakon dan kalau korang yang minat running man mesti perasan kan yang uhm jung hwa ni ada datang dalam running man episode 146 dan 183!yang episode 183 tu dorang pakat kenen2 kan uhm jung hwa dengan jong kook!

p/s jom tengooook ramai2!tapi dlm episode 2 tu macam budak2 kecik xleh tengok je..huhu yang dah tua ni biaq pi lah !hoho

2 ulasan:

  1. adehh..xlayan sgt kdrama ni..kdg2 terpengaruh pn sbb adik..ekeke..

    BalasPadam

pecah kaca pecah gelas
sudah baca harap balas
with love shahida rahim