shahida rahim blog: Jun 2014

Sabtu, 28 Jun 2014

5 Sebab kenapa perlu beralih kepada Marine Essence Beauty Bar


 http://www.aimiemokhtars.com/2014/06/mini-give-away-by-aimie-mokhtars.html

5 sebab kenapa perlu beralih kepada Marine Essence Beauty Bar??


  1.  Mencerahkan bahagian ketiak dan celah-celah badan yang gelap
  2. Menyihatkan kulit badan sekaligus menghilangkan gatal-gatal pada  badan akibat eczema
  3. Menghilangkan pigmentasi pada kulit muka dan badan
  4. Melembutkan dan menggebukan kulit
  5. Menghilangkan kesan parut
sebenarnya banyak lagi kelebihan menggunakan Marine Essence Beauty Bar ni..nak tahu lebih lanjut klik SINI.




http://www.aimiemokhtars.com/2014/06/mini-give-away-by-aimie-mokhtars.html


Menangi Hadiah : Marine Essense Beauty Bar bernilai RM105

THEBEST GIVEAWAY BY ADAMFAIZ


THEBEST GIVEAWAY BY ADAMFAIZ


Jemput join GiveAway ni ramai-ramai ! Para peserta berpeluang memenangi hadiah best seperti monopod ,produk shaklee,tudung bawal,purse,kain sulam,crystal brooch dan banyak lagi !

KLIK BANNER ATAU KLIK SINI UNTUK JOIN

G. A Syoknya Ramadhan Datang Lagi 2014 by Tea & Coffee Lover





http://wilmashana.blogspot.com/2014/06/g-syoknya-ramadhan-datang-lagi-2014-by.html

 
11 Hadiah istimewa untuk dimenangi
Duit Raya untuk Top Referral

Jumaat, 27 Jun 2014

BIG BIG JUNE BIRTHDAY GIVEAWAY BY RARA FARHANA



http://kinderbueno-wolf.blogspot.com/2014/06/big-big-june-birthday-giveaway-by-rara.html
BIG BIG JUNE BIRTHDAY GIVEAWAY BY RARA FARHANA

Rara Farhana menjemput anda semua untuk join Big Big June Birthday Giveaway By Rara Farhana! Pelbagai hadiah yang awesome lagi best menanti anda! Jom kita ramai-ramai join bagi memeriahkan lagi giveaway ini. Tekan banner di atas untuk joinnnn :D
TARIKH TUTUP PENYERTAAN: 20 JULY 2014

Big Big June Birthday Giveaway By Rara Farhana ini ditaja khas oleh Anisyamir Leejo, ANa Ahmad, Fatin Umira, Ismah, Keyranazleen, Sya Nissa dan Syaz. Terima kasih kepada semua penaja. Semoga dimurahkan rezeki anda semua :)

Giveaway By Iraa


http://haipakwe.blogspot.com/2014/06/giveaway-by-iraa.html
 
 
 
HADIAH
  • Topup RM5 x2
  • Chocolate Fate & Date(Sekotak=50peket) x1
  • Brooch Cute(sepasang) x1
  • Novel Cinta 3 Suku kaya Herna Diana x1
  • Shawl Glitter x1
  • Skinny Jeans x2

 tamat 7.8.14

Khamis, 26 Jun 2014

RIANG RIA HARI RAYA GIVEAWAY by cik Abbit


http://iniidopaku.blogspot.com/2014/05/riang-ria-hari-raya-giveaway-by-cik.html 

KISAH HARI RAYA SAYA :

hari raya hari paling meriah bila semua adik beradik berkumpul makan minum chit chat sampai penat..hihi..ida kalau raya memang kuih,biskut,kek semua ida buat sendiri je..rasa happy bila dorang semua makan dan makan..biasanya beraya dekat rumah je tak selalu balik ke kampung..kampung belah mak dekat2 area umah ida je tapi atuk dan nenek dah xde so memang tak ke sana lah..just ke kubur je..kampung belah abah ida pulak di perak so jarang dah balik ke sana sebab jauh dan atuk dan nenek pon dah meninggal..so selalunya beraya di rumah je lah..tunggu kawan2 dan sedara2 datang jela..emm tu je kot nak story..sekian.


Senarai hadiah.

1. Wide Shawl
2. Shower Gel Cathy Coo
3. Etude House Hand Cream 

 tamat 1julai14
 

Giveaway [3]: 1st Anniversary Yana & Dean




1 Jun 2013 ~ 1 Jun 2014 
Dengan ini Yana Pink Blossom melancarkan Giveaway [3] : 1st Anniversary Yana & Dean. Giveaway ni dianjurkan sempena menyambut genap setahun usia perkahwinan Yana & Dean. 

http://yanapinkblossom.blogspot.com/2014/06/giveaway-3-1st-anniversary-yana-dean.html

[ Klik Banner Untuk Join ]


SENARAI HADIAH :-

5 buah Al-Quran + DVD (Tafsir + Tajwid) x 5 pemenang (Random.org)
Cash RM20 x 1 pemenang (Top Referral)
Cash RM20 x 1 pemenang (Ucapan Paling Kreatif & Menarik)


UCAPAN UNTUK YANA & DEAN :-

UNTUK YANA DAN DEAN HAPPY 1ST ANNIVERSARY SAYA UCAPKAN SEMOGA CINTA KORANG BERDUA MEKAR DAN MEKAR SETIAP HARI WALAUPON MASA BERTUKAR GANTI. SEMOGA ALLAH S.W.T. CEPAT2 MENGURNIAKAN CAHAYA MATA KEPADA ANDA BERDUA UNTUK MELENGKAPKAN LAGI KEHIDUPAN DAN CINTA YANA DAN DEAN!SEMOGA SEGALA IMPIAN YANA DAN DEAN TERCAPAI..AAAMIIINNN

BUKTI PRINT SCREEN




*Nota : Semoga bloggerista semua sudi support GA ni dan mendoakan yang terbaik buat kami Yana & Dean. Semoga dengan doa-doa daripada kalian, impian Yana & Dean akan tercapai. Insyaallah.

TAMAT 1JULAI14

Rabu, 25 Jun 2014

Giveaway Nisfu Sya'ban

 
 
 
http://rexhashoppe.blogspot.com/2014/06/giveaway-nifsu-syaban-by-rexhashoppe.html
nak join klik banner
 
jooom pakat join!
 
 
hadiah :
1 ) bedak thanakha - 2x
2) notebook cooler (pink) - 1x
3) eyeliner mary kay - 1x
 
 tamat 1 july  2014




Isnin, 23 Jun 2014

LA TAHZAN !




"LA TAHZAN ! INNALLAHA MA'AS SOBIRIN"



Ahad, 22 Jun 2014

tips memilih kasut


10 tips memilih kasut

*gambar sumber dari google


pernah tak korang beli kasut tetapi tak sampai sebulan pakai dah rosak??takpon korang beli kasut tetapi tak boleh pakai disebabkan kesakitan kaki??pernah tak??jangan korang salahkan kasut ye..yang salahnya adalah pemilihan kasut tersebut.ok kat sini ada nak kongsikan 10 tips pemilihan kasut.jom check it out!


  1. nak beli kasut kenalah pada waktu petang ataupun malam.ini adalah kerana pada waktu itu seluruh otot kaki kita telah pun mengembang dan membesar akibat daripada aktiviti seharian.
  2. masa membeli tu haruslah try dengan sarungkan kedua2 belah kasut untuk memastikan kasut itu tidak menghimpit kaki kita. untuk ketahui selesa atau tidak kasut itu try lah berjalan2 sekeliling dan pastikan kita comfortable atau tidak dengan kasut itu. 
  3. pilihlah kasut yang sesui untuk aktiviti harian kita.jangan lah pula membeli kasut fesyen tetapi digunakan untuk bersukan.
  4. belilah kasut yang diperbuat daripada bahan2 yang ringan dan empuk bagi meminimumkan kecederaan
  5. jika mencari kasut untuk aktiviti riadah ataupun sukan pilihlah kasut yang bertapak tebal untuk menahan hentakkan tumit dengan tanah
  6. pastikan tumit dan jari kaki tidak terkeluar dari kasut
  7. jangan membeli kasut yang ketat kerana  kaki akan sakit dan melecet.walaupon ada yang pernah mengatakan kita perlu membeli kasut yang agak ketat kerana nanti lama2 ia akan mengembang.just beli kasut yang sesuai dengan saiz kita ye
  8. ketahui material kasut.kasut itu diperbuat daripada material apa.ini kerana kaki juga bernafas seperti kulit
  9. kasut yang selesa adalah kasut yang diperbuat dengan kemas,bertumit yang tidak terlalu tinggi,dan mampu menampung kaki kita dengan stabilnya.
  10. jangan terpedaya dengan promosi dan tawaran kasut yang murah sehingga mengabaikan faktor keselesaan..walaupon ada promosi kita harus bijak memilih kasut untuk keselesaan sendiri
so dah tahu kan tips2 nya kan???..sekarang dah boleh shopping kasut dengan jayanya!




Sabtu, 21 Jun 2014

King of High School (korean drama)



korean drama terbaru King of High School baru airing dua episode adalah menggantikan korean drama Witch's Romance!agak best jugak tapi xtau lagi macam mana progressive cerita ni..tak sabar nak tengok next episode!


King of High School

 

 

sinopsis

Sebuah komedi romantis tentang seorang yang naif, tidak matang, dan keliru merupakan pemain hoki sekolah tinggi yang  berakhir dengan menggantikan tempat abangnya bekerja di sebuah  syarikat . Dia hidup dalam kehidupan yang luar biasa sebagai pelajar dan pekerja pejabat  yang berjawatan tinggi.kemudiannya jatuh cinta dengan seorang wanita yang merupakan seorang pekerja sementara di syarikat yang sama.

pelakon  





Seo In Guk as Lee Min Suk (18)
Lee Ha Na as Jung Soo Young (27)

Lee Soo Hyuk as Yoo Jin Woo (30)

Lee Yul Eum as Jung Yoo Ah (18)


*gambar adalah sumber dari google





Khamis, 19 Jun 2014

so sad!

   
*sumber google

sangat2 sedih..sekarang ni dah tak tahu perkembangan blogger2 lain..dah tak leh tengok dan baca apa yang dorang update..masalah betol dengan blog ni..apa2 perkembangan semasa ataupon GA please korang inform dekat mesej ataupon chatbox ida ye..sekarang dah xtau nk buat apa dah..masalah blog ni tak selesai2 lagi...haiiihhh..ada tak sesapa yang boleh solve this problem??

Rabu, 18 Jun 2014

First Giveaway : Fariza - Warna-warni Kehidupan

http://ohmyfariza.blogspot.com/2014/06/first-giveaway-fariza-warna-warni.html 

jom meriahkan!

tamat  30 Jun 2014
 

Miss June Giveaway



[klik BANNER untuk join]

Senarai hadiah:

Top Referral:

Teddy Bear atau
Earphone Beats.by dr.dre

Cabutan bertuah:

Brooch
Bookmark
Pencil Case
3x Keychain
Sikat Sunsilk
Button Badge
Fridge Magnet
Colourful Paperclips
3x Savee Sleeping Paper Mask
2 Pin Shawl + Iphone Shoe Stand
Tissue Case + 3 Mini Hairclips + Pemadam Faber Castell

Giveaway Cash RM150 MrJocko




http://www.mrjocko.com/2014/06/mini-giveaway-cash-rm150-mrjocko.html 
nak join klik banner

 NAK CASH RM50 SEORANG???

jom join GA CASH RM150 OLEH MRJOCKO.com ni! jom meriahkan lagi!


Hadiah : Wang Tunai RM50 x 3 Pemenang

 tamat 22 Jun 2014





Selasa, 17 Jun 2014

please help!




 korang boleh tolong tak???ida dah tk tahu nak buat apa..tak leh nak view more entry2 dari blogger2 lain..hanya ada satu je macam dekat gambar atas tu...dah tekan dekat view more tu tapi xde apa2 respond pon dia loading jap pastu still sama gak..dah refresh banyak kali pon still sama macam tu jgk..hailaaa tension betol!please help me :(




Isnin, 16 Jun 2014

Hesta Facial Treatment!




taraaaa hari tu ada dapat  Hesta Facial Treatment!waaah tak sangka pulak dapat dekat Giveaway Cantik Bersama HESTA Facial Treatment 

memang gembira tak terkata lah..dapat pulak 1 set facial treatment yang berharga RM250!siapa tak gembira wehhh..

satu rumah ida facial kan muka dorang..hihi..memang best lepas facial je muka jadi lembut+tegang+putih!

serba sedikit pasal  Hesta Facial Treatment set ajaib ni!

HESTA® Facial Treatment Set
“Set Lengkap Rawatan & Penjagaan Kulit Wajah Yang TERBUKTI BERKESAN Serta Mendapat Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia!”
27
Hesta Facial Treatment Set ini merupakan set rawatan wajah lengkap yang mampu 
  •  membantu menyelesaikan pelbagai masalah kulit wajah anda serta terus mengekalkan kesan positif tersebut untuk jangka masa lebih panjang
  • Ia terdiri daripada 7 item dalam satu pakej yang kandungannya terdiri daripada sumber bahan-bahan ekstrak tumbuhan semulajadi seperti ekstrak tumbuhan rosemary, chamomile, olive oil, aloe vera serta diperkaya dengan anti-oksida
  • Ianya dijamin selamat dan suci bebas daripada sebarang kandungan bahan-bahan kosmetik aktif berbahaya seperti hidrokuinion & merkuri
  • Diformulasikan khas menggunakan teknologi kecantikan daripada Perancis (France) yang telah mendapat kelulusan daripada pihak Kementerian Kesihatan Malaysia. Produk ini juga memang khas datangnya daripada France!
  • Fungsi utama Hesta Facial Treatment Set ini adalah memberikan rawatan dan melindungi kulit wajah anda daripada ancaman luaran seperti sinaran cahaya UV matahari berlebihan, debu, kotoran, suasana kering serta memulihkan kembali sel-sel dan tisu kulit wajah anda yang telah rosak
  • Dan yang menariknya, kesannya mampu anda mula lihat seawal sebaik sahaja anda selesai guna produk ini walaupun pada hari yang pertama! Dah ada bukti testomonial bagi menyokong kenyataan ini, nanti saya akan kongsikan bersama anda di bahagian bawah laman web ini
  • Produk ini amat sesuai untuk semua jenis kulit, dari normal sehinggalah yang mempunyai kulit berminyak
  • Kesimpulannya, produk set Hesta Facial Treatment ini lah penyelesaiannya kepada masalah kulit sensitif yang memerlukan penjagaan rapi serta rawatan yang secukupnya. Ia merangkumi 4 aspek penting dalam penjagaan kulit wajah seperti yang ada saya konsgsian di atas tadi iaituMembersihMenyegarMelembap dan Melindungi kulit wajah anda dalam satu masa sekaligus!
20 Kelebihan HESTA Facial Treatment Set!
  • Sesuai untuk semua jenis kulit yang normal
  • Menghilangkan masalah kulit kusam tidak bermaya
  • Menlenyapkan minyak berlebihan pada kulit anda bagi mengelakkan masalah jerawat
  • Bertindak merawat & memperbaiki sel-sel kulit wajah yang rosak dan kering
  • Membantu dalam pertumbuhan sel-sel kulit wajah yang baru dan sihat agar anda terus kelihatan kekal muda seterusnya melewatkan proses penuaan
  • Melindungi kulit wajah anda daripada masalah kekeringan
  • Bertindak merawat kegatalan kulit wajah akibat daripada masalah resdung
  • Bertindak mengatasi bintik-bintik hitam dan putih
  • Mengawal dan mengurangkan jerawat serta mengatasi kesan parut jerawat
  • Merangsang pertumbuhan kolagen pada kulit wajah anda secara semulajadi
  • Mampu menegang dan menganjalkan kulit wajah anda
  • Menjadikan kulit lebih cerah berseri
  • Melindungi kulit dari sinaran UV berlebihan
  • Salah-satu item dalam set ini iaitu Pearl Sunblock Foundation yang lembut mampu membebaskan kulit wajah anda daripada berminyak yang mampu bertahan sehingga 24 jam
  • Bertindak memudarkan dan menghilangkan jeragat
  • Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan agar anda sentiasa kelihatan awet muda
  • Perbezaan & kesan positif boleh dilihat dengan hanya sekali rawatan!
  • Meningkatkan keupayaan serta mengekalkan tahap kelembapan semulajadi kulit wajah
  • Mengekalkan wajah awet muda anda walaupun usia anda sudah lanjut
  • Menaikkan lagi seri wajah anda dengan sekali rawatan sahaja
                                            nak tahu lebih lanjut pasal hesta facial treatment
 
 
CONTACT :
 http://hesta1.blogspot.com
 http://hesta1stopbeauty.com
♥ Facebook : HESTA1STOPBeautyCenter
♥ Call/ Whatsapp/ SMS : 012-3384991



p/s nanti next entry ida letak testimoni dari ida sendiri ye!



Salam Kenalan Dari Blogger NotaShalimar


http://notashalimar.blogspot.com/2014/06/giveaway-salam-kenalan-dari-blogger.html
 
Hadiah - Hadiah

1. Tudung Bawal + Keronsang
 2. Tasbih Homemade
3.Fridge Magnet : Melaka/Pangkor/Cameron Highland
4. Rantai tangan 
 
 
 
12 jun 2014 hingga 30 jun 2014 



The Basic Love Giveaway


http://nineight.blogspot.com/2014/06/the-basic-love-giveaway.html 
nak join klik banner!

jom join the Basic Love Giveaway by eff & syafiqah!hadiah teramat best!

 

senarai hadiah : Shawl half-moon black and white x 1 EXO photocards 5 pieces x 1 Custom made T-shirt Geek x 1 Hadiah misteri x 2 5 pieces postcards from Indonesia x 1 Topup RM5 x 10 Topup RM10 x 1 Header blog x 7 Cursor x 3



pemenang ditentukan oleh :-  
top referral - 2 winners
creative entry - 2 winners
    random

 tagging


*pengguna tegar celcom

 due date 30 JUNE 2013