nasi air+begedil untuk lunch tadi | shahida rahim blog

Isnin, 28 April 2014

nasi air+begedil untuk lunch tadi

assalamu'alaikum
 
hai korang!sejak kebelakangan ni ida asyik pos makanan je an..hehe..makin bertambah lah berat badan ni!entah bila la dapat kuruskan badan..hihi..xpe la lepas makan kita senaman ye..

harini ida buat nasi air+begedil untuk lunch..hihi saje2 mencuba nasib baik sedap!alhamdulillah..penuhkan ilmu masak2 didada sebelum melangkah ke alam rumahtangga..hihi..gatai!calon pon xdop lg!begedil pon adik2 cakap sedap!semuanya 1st time buat..klau ida masak yang 1st time mesti menjadi tapikan biasanya klau buat second time pulak mesti ada yang tak jadi..huhu..nasibla..klau xcuba bila lagi nak pandai kaaan..practice make perfect omputeh cakap!




taraaaa..nasi air dari ida..hehe..klau kat kl panggil bubur kan??sama je dekat kelantan panggil nasi air..huhu..cukup lengkap semuanya..sambal kicap,bawang goreng,serbuk cili,bawang puteh goreng,kobis masin,ayam racik2 dan ikan bilis..alhamdulillah kenyang!

p/s kalau korang nak resepi bgtau ye..nanti ida buat entry lain..dah kenyang malas la pulak nak type panjang2..hihi..

10 ulasan:

  1. nak resepiiiii !

    *meleleleleleh eliur anak aku niii :P

    -amoi

    BalasPadam
    Balasan
    1. amoooiiii ko preggy ke???ok2 nanti aku update resepi ye :)

      Padam
  2. suka makan bubur nasi kelantan ada semua..siap..telur masin kan..kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. betol2..xsah klau xde telur masin..hehe

      Padam
  3. haha..sama..ecah pon kalau first time kemain lagi sedapnyee..kalau kali kedua mesti tak brape nak menjadi..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. tahu xpe..tapi klau buat kali ke3 conform menjadi balik kan3?

      Padam
  4. Nk2....en suami cik mah suruh wat...tp xretilah...hehehe..cepat2...xsbr nk cuba...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok nanti kita letak resepi ye..main buat je ni tapi jangan risau senang yang amat je :)

      Padam

pecah kaca pecah gelas
sudah baca harap balas
with love shahida rahim