gula2 udang/lobster peanut | shahida rahim blog

Khamis, 6 Februari 2014

gula2 udang/lobster peanut


assalamu'alaikum

kemarin pegi teman my mom beli barang2 dapur,jln2 pusing2 market tuh jumpa lah ngan si gula2 udang ni..saya pon ngan tergedik2 nya mintak my mom belikan..terpaksa mintak sbb penganggur mana ada duit nak beli..hoho..nasib baik dapat..dah separuh pon i kerjakan!!!korang penah dengar atau makan tak gula2 udang ni???yang ada plastik lapik dalamnya boleh dimakan tuuuuu...dulu2 pelik je nengok nape plastik tu boleh dimakan..katanya plastik tu agar2 eh..xtaulaaa..dah org lain makan i pon ikut makan sekalilah....dulu2 mmg suka makan bnda nih boleh dikatakan favorite saya masa kecik2 dulu lah....gula2 ni ada inti kacang tumbuk dalamnya..mmg sedaaaaap tapi manis..mmg lah manis namanya pon gula2 kaaan..yg penting xleh selalu makan nnt kencing manis pulak..ok bye!sebelum tu jom layan gambar kat bawah ^_^





*see..plastik tuuu boleh makan tauuuu

26 ulasan:

  1. akak tak suka makan gula2 ni suka makan kertas yang balut gula2 boleh? ha ha ha ... tak ke pelik tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha..mmg pelik!akak2 jangan la mcm tu..xpenah2 dibuat org mkn kertas pembalut gula2 :)

      Padam
  2. femeskn bnd ni dlu..sdap sgt! tp xleh mkn byk sbb alergic :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg sedap !!tapi jangan makan banyak2 mnis :)

      Padam
  3. penah try makan tp x leh masuk dengan tekak nad huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. mybe manis sangat kot tu yg x leh masuk tekak :)

      Padam
  4. sedapnya.... dah lama tak makan gula2 ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg sedap kak mia :) sekarang dah jarang jumpa gula2 nih..budak2 sekarang ntah kenal ke idak ngn gula2 ni :)

      Padam
  5. favourite zaman kecik,, huhuu

    BalasPadam
  6. salam singgah. zaman muda2 dulu memang suka sangat lah menda ni ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsslm..tq singgah sini :)
      kan..ramai yg suka gula2 ni :)

      Padam
  7. Suka jugak,sedap.kat umah ada 2 bungkus tau.hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. sedap kan..kalau makan mmg xingat bnda lain dah :)

      Padam
  8. mengimbau kenangan betul la. haha. dlu memang berlagak la makan skali ngan plastik, then ada kawn kata nnti plastik tu melekat kat perut. terus stop. terpedaya masa tu. budak2 kann.

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg mengimbau kenangan kan..tula dulu2 pon takut nk mkn jugak plastik dia tu..huhu

      Padam
  9. ya allah.. ni memang feveret saya, siap makan dgn plastik sekali.. dah lama xmakan. kadang ada gambar arnab juga

    BalasPadam
    Balasan
    1. waaah ramai yg suka gula2 ni ya..mmg sedap!

      Padam
  10. Salam wbt,
    hai. rare betul gula2 ni.
    rasa tua pulak bila fikir dulu jumpa gula2 ni zaman kanak2 riang lagi! ohmyAllah. ;)
    btw, salam kenal dari Iki :)

    http://duniathroughmataku.blogspot.com/

    blogger lama, blog baru <3

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsslm..salam kenalan..
      mmg rare pon skrg susah nk jmpa gula2 ni :)
      tu lah teringat zaman muda2 dulu ^_^

      Padam
  11. anak2 memang suka gula2. gula2 ni yg best plasti dlm tu blh makan kan. oppss..brg ibu da pos ye. Tahniah! tracking no EF 00943 238 8MY.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya2..yg dalam bleh makan..budak2 mmg suka mkn gula2 ni :)
      terima kasih ibu :)

      Padam
  12. besh gula2 ni..legend ni..time kecik slalu beli

    BalasPadam
  13. ini fav sy jugak... huhu tp jgn makan selalu, kencing manis nanti...hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..tahu takpe..ramai yg suka makan ni..

      Padam

pecah kaca pecah gelas
sudah baca harap balas
with love shahida rahim